Büszkeségeink

Balogh Lídia Sarolta

Pilisszentiváni siker az Olimpián!

Most bizonyára sokan felkapják a fejüket, s kutatnak emlékeikben, kiről is lehet szó! Nem csoda, hiszen a nyáron a pekingi olimpiai játékok foglalták el a hírcsokrok élét. Nos, megrendezésre került egy másik olimpia is, méghozzá szép magyar sikerekkel.

A Nemzetközi Kémiai Diákolimpia egy középiskolások részére rendezett barátságos nemzetközi verseny,a Nemzetközi Természettudományos Olimpiák (Matematikai, Fizikai, Kémiai, Biológiai és Informatikai) egyike. Célja többek között a tehetségkutatás, a tehetséggondozás, a nemzetközi kapcsolatok kiépítése, javítása. Az olimpiát évente rendezik meg, s ez alkalommal Budapest kapta a rendezés jogát.

Magyarország alapító tagként 1968 óta megszakítás nélkül vesz részt ezen a versenyen. Mára a diákolimpia az egyik legtöbb országot mozgató kémiai rendezvény lett, 2008-ban már 66 ország 257 diákja vett részt rajta. Idén nagy örömünkre községünk egy diákja is bejutott az olimpiai válogató során kialakult magyar versenycsapatba, s ha márbejutott, nem is állt meg az ezüstéremig!

Kovács Bertalan a budapesti Németh László Gimnázium diákjaként érte el a szép sikert, de tanárai mellett a jó családi háttér – Berci édesanyja és édesapja maga is tanár – is segítették őt a felkészülésben.

Szeretettel és büszkén gratulálunk Bercinek!